tisdag 24 juni 2008

Nepal

Vi tillbringar nu var tredje dag i Kathmandu. Om ett par timmar ska vi ivag pa en 20 dagar lang trekking (Annapurna Circuit). Det var egentligen meningen att vi skulle aka tidigt imorse, men pa grund av strejker inom transportsektorn var det inte sakert att vi skulle kunna ta oss med buss till startpunkten idag, sa vi skjot upp det tills imorgon. Imorse fick vi veta att strejken ar over, men att det kan bli en ny strejk imorgon. Sa for att vara sakra pa att komma dit maste vi anda aka idag. Det ar lite sa det ar i Nepal nu. Massa strejker hit och dit och folk verkar allmant osakra pa hur det kommer bli med den nybildade republiken.

Hursomhelst sa ska vi alltsa vandra kring Annapurna i 20 dagar. Som hogsta punkt passerar vi Thorung La-passet pa drygt 5400 meters hojd. Efter trekkingen har vi forst tankt spendera ett par dagar i Pokhara och sedan agna oss at lite rafting i en flod mellan Pokhara och Kathmandu. Sedan blir det aven ett hopp i en av varldens hogsta bungees (160 meter). Kanske hinner vi aven med ett besok i Chitwan National Park innan vi aker vidare till Indien.

Som ni kanske forstar kommer vi pa Indiens bekostnad att tillbringa mycket langre tid i Nepal an vad som var tankt. Vi har fatt ett valdigt bra intryck av landet an sa lange och det finns hur mycket som helst att gora har!

Nu maste jag ga och packa infor trekkingen. Det kan handa att vi ar borta fran civilisationen i 20 dagar, om det inte finns internet nagonstans pa vagen.

/Joel

2 kommentarer:

Julius sa...

Det finns internet i Thorung Phedi iaf, men priset är långt ifrån attraktivt... Hoppas vandringen går bra, leden är sjukt mäktig på sina ställen. Rekommenderar definitivt Chitwan om ni har tid. Lycka till och "god tur"!

Jonatan sa...

Rafting och bungee! vilka äventyr hoppas det går bra för er och vad ni än gör så titta inte ner innan ni hoppar:-)

Jonatan